Pälsvård Bichon Havanais

Havanaisen är en pälshund, oavsett om man väljer att ha den fullpälsad el klippt så innebär det en hel del pälsvård att ha en Havanais. Är man inte beredd att lägga tid, energi o pengar på pälsvård skall man välja en annan ras.

Jag rekomenderar bad 1ggr/vecka då hinner hunden sällan tova o det går lättare o snabbare att bada, föna o kamma hunden. Självklart måste en tova tas om man hittar den även mellan bad. När unghunden byter päls krävs intensivare pälsvård o bad behövs oftast flera gånger i veckan. Våra unghundar badar var 4-5 dag för då hinner de inte tova mellan baden o pälsen mår bättre. 

Jag använder alltid bra produkter tillverkade till hund, olika pälsar kan kräva olika produkter. Alla våra hundar badar i bästa kvalitetprodukterna från BOTANIQA som vi köper från www.eurogroom.se Jag badar våra Havanaiser varje vecka, vi har hundbadkar för att min rygg skall må bra o för att det är bekvämt o lätt att ha hunden i en bra arbetshöjd. 

Var extra uppmärksam på tovor om du använder sele, själv använder vi alltid halsband till våra hundar. Likaså gör overaller att pälsen tovar, vi använder aldrig overall till våra. Ta även bort pinnar, mossa mm från pälsen, ju längre det får sitta desto mer tovor bildas det runt skräpet. Har hunden badat ute i naturen/poolen så tovar den också lättare, bad hemma med rätt produkter rekomenderas efter sådan aktivitet. Leker hunden mycket med andra hudar ökar risken för tovor också.

Sedan spelar fodret en stor roll för hur pälsen mår, ett bra foder ger näring o fett till pälsen o då blir den mer lättskött! 

Självklart hjälper jag gärna till om ni behöver hjälp med pälsvården av er hund!

Rätt produkter till pälsen är verkligen superviktigt. På bilderna ovan ser ni skillnaden på Anya efter att ha badat henne i Botaniqa i ca 10 månader.

Rätt produkter till pälsen är verkligen superviktigt. På bilderna ovan ser ni skillnaden på Anya efter att ha badat henne i Botaniqa i ca 10 månader.